Activitats

Entrenament de Trail-running en grup a Sanaüja

Diumenge, 16 de març de 2014

Entrenament dirigit per l'entrenador Ricard Vila i guiat per Jordi Puiggené, Montse Morell i Joan Carles. Reconeixement de la Cursa de Muntanya de l'Alta Segarra.
 
Amb el mètode
 

Dia i hora

Diumenge, 16 de Març de 2014 a les 9:45h

Lloc de trobada

Sanaüja (Segarra, Lleida)

Carrer del Castell 10, Sanaüja

Com arribar (Google Maps)

Programa

Entrenament dirigit per l'entrenador Ricard Vila i guiat per Jordi Puiggené, Montse Morell i Joan Carles. Reconeixement de la Cursa de Muntanya de l'Alta Segarra.

Hi ha 3 possibles itineraris:

  • Itinerari 1 (7.6k, 842mD)

    Temps estimat: 45'-1h

    Intinerari curt que només fa la primera part de la cursa. És part de l'itinerari 3.

    Perfil de l'itinerari 1. Ampliar

    Mapa de l'itinerari 1. Ampliar

     
  • Itinerari 2 (17.2k, 1920mD)

    Temps estimat: 2h30'-3h

    Itinerari que omet la primera part de la cursa i cobreix la totalitat de la segona part. Es preveu avituallament al quilòmetre 6.7, a el Massot (lloc amb accés per carretera).

    Perfil de l'itinerari 2. Ampliar

    Mapa de l'itinerari 2. Ampliar

     
  • Itinerari 3 (24.3k, 2600mD)

    Temps estimat: 3h-3h30'

    Itinerari que cobreix la cursa completa i que comprén els itineraris 1 i 2. En aquest cas, el punt d'avituallament és al quilòmetre 14, a el Massot (lloc amb accés per carretera).

    Perfil de l'itinerari 3. Ampliar

    Mapa de l'itinerari 3. Ampliar
     

Nivell

Majors de 18 anys amb nivell físic mig i autonomia. Cal tenir la llicència FEEC-FEDME 2014 (assegurança).

Material

Crema solar, gorra, Roba, calçat de trail-running, abric, paravent, cambelback o ronyonera amb bidó. Aigua abundant i menjar energètic. Planell Alpina o GPS, mòbil carregat.

Bossa amb aigua i menjar energètic per avituallament.

Inscripcions, preus i documentació

Inscripció gratuïta i oberta a tothom. Cal que confirmis la teva assistència enviant un correu a . Si una vegada feta la inscripció no pots venir, es prega avisar.

 

 

Castell de Sanaüja
Castell de Sanaüja

Itinerari de la cursa de muntanya de l'Alta Segarra

El recorregut es traça per camins, pistes i terreny muntanyós. Es tracta d'un recorregut vistós, tècnic i amb constants pujades i baixades.

Sortim de la plaça entre els porxos prenent el carrer major cap a la placeta i marxem del poble pel carrer dels Escots.

Enfilem el camí de Ribelles que deixarem al cap d’un quilòmetre per continuar avançant per corriols fins al peu de l’imponent castell d’aquest bonic poble de la Noguera.

Travessant el pati d’armes del Castell tornarem direcció Sanaüja, sempre pel capdamunt la Costa de les Garrigues i ascendint fins la Roca Bandera, on començarem un tècnic descens. Després per l’antic camí empedrat dels Escots farem la pujada al Castell de Sanaüja des don tornarem a baixar per fer el primer pas per la línia d’arribada.

Ara esmolem les ungles i enfilem al dret la costa de la Canaleta i aprofitant l’antic camí empedrat del Munt ens situem ja sota el Llançol de l’ Estamariu, aquesta serà la pujada més dura, anirem pujant per un costerut corriol fins el cim a la Casa de Pedrafita (675m).

Vista de la Costa de la Canaleta
Vista de la Costa de la Canaleta

Ja en baixada passem per La Malgosa on busquem el bosc i per corriol baixem fins el riu passant pel Massot. Continuem per corriols ara secans i després de superar la masia de Can Riu arribem a Lloberola, on sota mateix de la torre de guaita prenen un antic camí que baixa entre pins d’obaga fins la llera del riu que travessem.

A la solana pugem directe a la Torre de les Cots (casa de turisme rural). Aprofitant un corriol descendim altra vegada a buscar el riu i el seguim fins enfilar-nos per l’obaga de Cucurulls i la coronem pel seu punt més alt, la Malesa.

La Malesa, després de pujar per l
La Malesa, després de pujar per l'obaga de Cucurulls

Recuperem aquí l’antic corriol que ens mena a la font de Biscarri i ara planejant entre camps, horts i fonts entrem al poble, travessant el carrer Morer arribant així a la Plaça Major, marc immillorable per a inici i final de cursa.

Font: Web de la Cursa de Muntanya de l'Alta Segarra, gener 2014.

 
 

Arxiu

 

Col·laboradors

 

Francesc Lllunell, 6 - 4 -1ª - Esplugues de Llobregat 08950 - Tel. 607 44 44 73 - ricard@ricardvila.es

designed by March&Faus