Activitats

Entrenament en BTT per la Segarra

Dissabte, 13 de desembre de 2014

Entrenament de Bicicleta Tot Terreny (BTT) dirigit per l'entrenador Ricard Vila i guiat per Jordi Puiggené.
 

Dia i hora

Dissabte, 13 de desembre de 2014 a les 10:00

Lloc de trobada

Tàrrega, Parc esportiu
Com arribar (Google Maps)

Programa

Recorregut d'entre 35km i 45km per camins, amb un desnivell acumulat d'uns 1200m-1400m. El temps aproximat és de 2h30-3h30'. En funció de les ganes i la condició física de la gent farem un tram addicional fins a l'Ametlla de Segarra

 

Mapa del recorregut
Mapa del recorregut

 

  • 1ª Part: Recorregut d'entre 35km i 45km per camins, amb un desnivell acumulat d'uns 1200m-1400m. El temps aproximat és de 2h30-3h30'. En funció de les ganes i la condició física de la gent farem un tram addicional fins a l'Ametlla de Segarra
  • 2ª Part: Estiraments finals
  • 3ª Part: Si s'escau, dinar comunitari sobre la marxa.

 

Altimetria
Altimetria

 

La ruta transcorre pràcticament en la seva totalitat per camins (pista) de poca dificultat tècnica però amb trams continuats de diferents desnivells. Es tracta d'una ruta per terres de secà, però no per això pla i sense desnivells. La ruta transcorre entre sembrats de cereals, vinyes i petits boscos mediterranis de alzines, garric, arç blanc, plantes aromàtiques i tot tipus de gramínies. Ens endinsarem a la zona de la Baixa Segarra i coneixerem de prop els seus petits pobles rurals, les clàssiques cabanes de pagès i tamé les parets de marge fetes de pedra seca.

Sortirem del Parc Esportiu de Tàrrega i enfilarem cap a les Garrigues pel Pla de Sant Pere, passant pels Pins de la Maresca i desviar-nos cap al creuament dels quatre camins, que tradicionalment uneix Tàrrega, Granyena, Verdú i Mas de Bondia. Es tracta d'un primer tram de pujada constant, d'uns 5km. Des d'allà s'observen vistes magnífiques de Tàrrega, del Montsec i fins i tot d'Andorra si el dia és clar. Des d'aquest punt iniciarem el primer descens cap al fondo de les Avalls per travessar el torrent de Vilagrasseta i tornar a pujar, de forma abrupta cap a les Comes, des d'on ja podrem veure Mas de Bondia a l'altre costat al capdamunt d'un turó entremig de camps de vinyes. Mas de Bondia és un petit nucli de població amb un sol carrer sense sortida i fortificat al qual només es pot accedir a través d'una portalada que encara ara, es tanca a les nits.

 

Mas de Bondia
Mas de Bondia

 

Deixarem enrrera de Mas de Bondia en direcció a l'Ametlla de Segarra, altra vegada per una costa de desnivell constant fins a sobrepassar la cota dels 600m, pujant per les Comelles fins al punt d'inflexió de Rabassoles . Si ens veiem amb forces, arribarem a l'Ametlla, un poble de la comarca de la Segarra, situat en la zona que limita amb l'Urgell i la Conca de Barberà. En aquesta zona, rica en vinyes, s'hi produeix un dels vins ecològics que porta el nom de l'antiga comarca de Comalats.

Tot seguit ens dirigirem cap a Montornès de Segarra, gaudint d'una baixada merescuda pel Barranc del Clot de les Fontetes fins al capdavall de la Vall i travessarem la Riera de Montornès. Flanquejarem Montornès de Segarra per la seva cara nord i iniciarem un ascens pronunciat seguint la ruta dels Castells per arribar al Pla de Montornés, des d'on ens dirigirem fins a la vila de Granyena de Segarra, situada al capdamunt d'un turó i amb un campanar sobredimensionat. Des d'aquí podrem divisar fantàstiques vistes de la Segarra i Cervera, amb Andorra al fons. Des de la cara sud, bones vistes de la Baixa Segarra fins als límits de la Conca de Barberà.

Tot seguit ens dirigirem, de baixada, cap a Granyanella de Segarra per continuar fins al nucli de la Mora, ja a l'Urgell. Des de la Mora, enfilarem una petita costa sense dificultat fins entreveure el poble del Talladell, que flanquejarem per la seva cara sud per arrancar amb força l'última pujada que ens queda: la costa de can Mateu en direcció als pins de la Maresca fins retrobar-nos amb el camí d'inici, que seguirem en sentit contrari fins arribar de nou al punt de partida.

 

Mas de Bondia
Camí de secà

 

Nivell

Majors de 18 anys, amb nivell físic mig. Cal tenir la llicència de la FEEC-FEDME 2014

Material

Al desembre són habituals les boires denses i amb poca visibilitat, motiu pel qual és altament recomanable portar roba d'abric i impermeable. Bicicleta de muntanya, coulots, guans, casc, ulleres (transparents per si hi ha boira), malles llargues, sabates per pedals automàtics o corretges, planell, menjar energètic, aigua i ronyonera amb material per reparacions (punxades, avaries). Mòbil carregat.

Inscripcions, preus i documentació

Inscripció gratuïta i oberta a tothom. Cal que confirmis la teva assistència enviant un correu a . Si una vegada feta la inscripció no pots venir, es prega avisar.

 
 

Arxiu

 

Col·laboradors

 

Francesc Lllunell, 6 - 4 -1ª - Esplugues de Llobregat 08950 - Tel. 607 44 44 73 - ricard@ricardvila.es

designed by March&Faus